Jozef Kotris - Víta Vás 826. najčítanejší blog!!!

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Na športové hry do Ľubľany dve družstvá zo Slovenska

Saleziánsky vrchol športovej sezóny. Medzinárodné hry PGS sa v roku 2008 uskutočnia v termíne 26. apríla - 4. mája už po devätnásty raz.
Saleziánsky vrchol športovej sezóny. Medzinárodné hry PGS sa v roku 2008 uskutočnia v termíne 26. apríla - 4. mája už po devätnásty raz. Najlepší športovci zo všetkých saleziánskych stredísk na svete sa tento rok stretnú v slovinskej Ľubľane.

Záštitu nad projektom prevzal aj slovenský eurokomisár zodpovedný za vzdelávanie, odbornú prípravu, kultúru a mládež Ján Figeľ, slovinský minister výchovy a športu Milan Zver a európska poslankyňa Ľudmila Nováková zo Slovinska.

Slovensko by mali reprezentovať dva tímy pod vedením saleziána zo Žiliny pôsobiaceho v Banskej Bystrici Petra Kvašňovského. ,,Naša výprava bude pozostávať z dvoch častí. Starší budú reprezentovať Slovensko vo veľkom futbale, ide tam 14 hráčov a mladší si zahrajú futsal. Tam cestuje 9 hráčov. Dievčatá svoj tím na poslednú chvíľu odvolali,“ informoval Peter Kvašňovský.

Ak by niekto chcel vidieť slovenskú výpravu pred odchodom do Slovinska naživo a ešte ju povzbudiť, bude mať príležitosť. V závere budúceho týždňa má naplánované sústredenie na bratislavskej Trnávke.

,,Šport je prostriedok na výchovu mládeže, pomáha motivovať k vzdelávaniu a predstavuje základnú zložku v preventívnom výchovnom systéme," píše sa na oficiálnej stránke PGS.

Zakladateľom organizovaných saleziánskych hier je Gino Borgogno, ktorý v šesťdesiatych rokoch v Taliansku založil prvý organizovaný turnaj v saleziánskej rodine. Na sté výročie odchodu dona Bosca do večnosti v roku 1988 sa podujatie rozšírilo z Talianska do celej Európy a v roku 2002 sa transformovalo na medzinárodné hry s riaditeľstvom v Bruseli. PGS je členom Medzinárodnej katolíckej športovej organizácie FISEC.

saleziani.sk | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014